De 25 questions tag: tweede poging

Ik werd onlangs getagd door Haaike van Le petit requin voor de 25 questions tag en mocht zo de volgende 25 vragen beantwoorden.  Per ongeluk publiceerde ik gisteren al mijn kladversie van dit bericht.  Mijn excuses aan wie die al te zien kreeg: dat was niet de bedoeling.  Ik was een beetje te enthousiast blijkbaar :-).

1. Heb je huisdieren?
Ja, een hond, Sam, een golden retriever. Ik schreef hier al eens uitgebreid over hem.  Eigenlijk had ik ook nog wel een paar poezen gewild, maar die zijn er niet (meer) omwille van de kattenallergie van Bob, mijn echtgenoot. Toen wij mekaar leerden kennen had ik wel nog twee poezen (Milo en Moby, zie foto hieronder, twee broertjes).

2005-M&M 12

Bob bleek zwaar allergisch te zijn voor katten en werd kortademig in hun buurt.  Uiteindelijk lukte het met medicatie om de kortademigheid onder controle te houden, maar ideaal was dat natuurlijk niet. We spraken af dat Milo en Moby mochten blijven, maar dat er geen nieuwe katten meer zouden bijkomen . Ondertussen zijn de 2 poezen er niet meer, en kwam Sam er bij.

IMG_20150911_152755 v2

2. Noem drie dingen op die het dichtst bij je zijn.
Een haarspeld, mijn trouwring (allebei uitgedaan toen ik thuiskwam) en een glas water.

3. Hoe is het weer nu?
Nog steeds erg mooi herfstweer.

4. Rij je met de auto?  Zo ja, heb je al eens een ongeluk gehad?
Ja, ik heb mijn rijbewijs sinds 1993.

Ik heb helaas al wel een ongeluk(je) gehad. Ik was op weg naar een sollicitatiegesprek en op zoek naar een parkeerplaats. Ik kwam een volle parking afgereden en zag de auto die van links kwam niet aankomen (het zicht was beperkt door geparkeerde auto’s en ik was bovendien gehaast). Aan mijn eigen auto was er zo goed als geen schade maar wel aan de passagiersdeur van de auto die ik aanreed. De bestuurster bleek een Brussels lief oud vrouwtje te zijn die behoorlijk was geschrokken van onze aanrijding. Bij het invullen van de verzekeringspapieren bleek ook nog dat haar echtgenoot recent was overleden, waardoor ik me nog meer schuldig voelde over het veroorzaakte ongeluk. Enfin, ik kwam te laat aan op mijn sollicitatiegesprek en was inwendig lichtjes overstuur, maar kreeg later wel een job aangeboden.

5. Hoe laat was je deze morgen wakker?
Ik was al wakker rond 5 uur, opgestaan om 6 uur.

6. Wanneer heb je voor het laatst gedoucht?
Daarnet nog.  Ik heb dadelijk een afspraak bij de tandarts-paradontoloog (tandvleesspecialist) en als ze daar dan toch met 2 boven mij komen hangen kom ik liefst frisgewassen toe.

7. Wat is de laatste film die je hebt gezien?
Dat zal ‘youth’ geweest zijn. Niet slecht, maar ik had er meer van verwacht.

8. Wat staat er in je laatste sms’je?
Het was een info-bericht: ‘Dit nummer belde u zonder een bericht in te spreken’.

9. Wat is je ringtone?
Grassland dance.  Gekozen uit de suggesties van mijn telefoon.

10. Ben je al eens in een ander land geweest?
Ja, ik reis nogal graag. Ik heb zelfs zo’n kartonnen wereldkaart waarop je vlaggetjes kan prikken. Niet dat ik perse overal wil geweest zijn, maar ik kon het toch niet laten om zo’n kaart te kopen en vlaggetjes (en, omdat er niet genoeg vlaggetjes waren, speldjes) te planten.

wereldkaart

11. Hou je van sushi?
Nee. Ik eet sowieso geen vis. Ik proefde volgens mij wel eens vegetarische sushi, al kan ik me niet meer herinneren wanneer en waar dat dan was, en was daar voor zover ik het me herinner niet echt van onder de indruk.  Ik geef toe dat ik de sushi nog niet echt veel kansen heb gegeven.

12. Heb je ooit medicijnen geslikt om sneller in slaap te vallen?
Nee. Ik ben geen gemakkelijke slaper (al erg lang een slechte inslaper, en de laatste jaren ook een slechte doorslaper). Als ik een paar slechte nachten na mekaar heb heb ik daar overdag wel eens last van maar gelukkig lost dat probleem zich tot nu toe na een paar dagen vanzelf weer op. Ik zou niet zo snel naar medicatie grijpen, alleen als ik echt ten einde raad zou zijn.

13. Waar doe je je boodschappen?
Ik wissel nogal eens af. Als ik veel nodig heb vaak bij de Colruyt. Snel tussendoor nogal vaak Delhaize, omdat die dichtbij is. Af en toe Bioplanet en ook wel eens de Carrefour.

14. Heb je broers en zussen?
Ja, één oudere broer.

15. Heb je een computer of een laptop?
Een laptop

16. Hoe oud zal je zijn de volgende keer dat je je verjaardag mag vieren?
Volgend jaar in september word ik 42 jaar oud. De tijd vliegt, ik begin me stilaan te realiseren dat mijn ‘jonge jaren’ voorbij zijn. Maar het leven als veertiger valt goed mee, ik klaag (nog) niet.

17. Draag je een bril of lenzen?
Neen. Wat mijn ogen betreft heb ik goede genen. Ik was er lange tijd trots op dat ik zelfs erg kleine lettertjes kon lezen, maar moet toegeven dat dat wat aan het veranderen is. Het gebeurt al eens vaker dat ik voor kleine lettertjes op zoek moet naar een plaats waar er wat meer licht. Ooit zal er wel eens een leesbril nodig zijn, veronderstel ik, maar ik neem aan dat dat toch nog wel wat jaren zal duren..

18. Verf je je haar?
Nee, ik deed dat ooit wel eens (zwart en een paar keer rood). Ik heb tegenwoordig hier en daar een paar grijze haren maar voorlopig storen ze me niet echt. Al moet ik wel zeggen dat ik ze vroeger direct uittrok, en daar mee ben gestopt omdat het er daarvoor wat te veel werden.

19.Wat ben je vandaag nog van plan?
Dadelijk naar de paradontoloog.  Nadien daarvan bekomen (meestal zijn die afspraken niet zo aangenaam) en nog een wandeling met de hond en koken.

20. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
Afgelopen weekend.

21. Wat is je favoriete pizzabeleg?
Champignons.

22. Eet je liefst een hamburger of een cheeseburger?
Af en toe een vegetarische burger (zonder kaas).

23. Heb je al eens een nachtje doorgetrokken?
Ja, maar dat is wel lang geleden.

24. Wat is de kleur van je ogen?
Een kleur die het midden houdt tussen groen, grijs en blauw.

25. Merk je het verschil tussen Pepsi en Coca Cola?
Ja, absoluut. Als ik cola drink dan liefst Coca Cola en dan de gewone, geen light-versie. Maar ik drink nog maar zelden frisdranken eigenlijk.

Ik tag hierbij de twee blogsters die ik al het langst volg, Ils en Ilse en verder Hilde, wiens blog ik nog maar net ontdekte en die zoals ik nog vrij nieuw is in blogland.  Uiteraard alleen als jullie er zin in hebben.

Advertenties

6 gedachtes over “De 25 questions tag: tweede poging

 1. Hey dankjewel voor de gratis reclame ;-). Leuk idee wel. Ik heb de vragen alvast netjes overgetypt en in een concept-berichtje geplaatst (of bestaat er een andere manier?). Ben nog niet zo goed thuis in taggen en zo. Staat hier dan een tijdslimiet op of maakt het niet echt uit wanneer ik hieraan meedoe? (Ik plan veel in op voorhand met name, met behulp van een blogkalender.)

  Like

   1. Ziezo, nog net op de valreep. De 25 questions tag – beantwoord – staat vandaag op m’n blog. Rest me nog ook jou fijne eindejaarsfeesten te wensen, Greet. Groetjes. Hilde

    Like

  1. Ik moet wel zeggen dat ik vandaag uitzonderlijk vroeg wakker was. Mijn man staat elke weekdag om 10 voor 6 op, en alhoewel hij zijn best doet om dan stil te zijn word ik meestal toch wakker. Normaalgezien blijf ik dan wel nog wat langer in bed liggen snoezen. We gaan gewoonlijk ook wel vroeg slapen, dat helpt natuurlijk. Je zou het nu niet meer zeggen maar vroeger was ik een avondmens :-).

   Liked by 1 persoon

 2. Leuk dat je het hebt ingevuld!

  Raar eigenlijk he, dat je aan katten allergisch kan zijn en dan van honden toch geen last hebt. Gelukkig dat het met medicatie nog onder controle te houden was zolang jullie katten nog leefden, want een huisdier moeten wegdoen, ook al is het dan om een hele goede reden…

  En ik ben stiekem een beetje jaloers op al die vlaggetjes en speldjes, echt zot in hoeveel landen jij al geweest bent!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s