Rondreis Andalusië – dag 2: Granada – bezoek aan het Alhambra

Op dag 2 van onze reis door Andalusië brengen we een bezoek aan het Alhambra. Ik was hier al twee keer eerder maar mijn laatste bezoek dateert van 12 jaar geleden en het blijft een fantastisch gebouw dus erg vind ik het zeker niet om hier nog eens terug te komen.

20151224_125254IMG_20151224_124338Het Alhambra is een versterkt paleis gebouwd door de Nasriden, de laatste Moorse heersers van Spanje. De bouw van het oudste gedeelte dateert van de 11e eeuw, de laatste aanpassingen door de Moren gebeurden in de 15e  eeuw. In 1492 werden de Moren door de katholieke koningen verdreven uit Granada en kwam er dus een einde aan hun overheersing en aan de Moorse bouwkunst in Spanje. Wie meer foto’s wil zien vindt die ongetwijfeld op het internet. Als de vele Aziatische bezoekers van dit monument nog maar een fractie van de gemaakte foto’s op het internet plaatsen, is zelfs de grootste fotoliefhebber een tijdje zoet :-).  

IMG_20151224_114345IMG_20151224_112452IMG_20151224_111518

Het is een prachtig gebouw.  Je zou hier uren naar de vele details en fijne typisch Moorse versieringen kunnen kijken.  Ook de vele Arabische inscripties zijn kunstig mooi.alhambra

IMG_20151224_102042

 

Het Alhambra praktisch:

Tickets kopen?

Op voorhand tickets kopen wordt aanbevolen. Er wordt namelijk slechts een beperkt aantal bezoekers per dag toegelaten tot het Alhambra. Wie een ticket koopt kan de Palacios Nazaries, het meest indrukwekkende gedeelte van het complex, slechts binnen het voorziene tijdsslot bezoeken. Toen wij een 10-tal dagen op voorhand online tickets wilden bestellen bleken de gewone tickets uitverkocht en konden alleen nog de duurdere ‘doblo de oro’- tickets worden geboekt. Hiermee kunnen naast het Alhambra ook nog een paar andere monumenten in Granada worden bezocht.

Ophalen van onze doblo de oro tickets was op zijn minst een beetje omslachtig. Wij begaven ons naar de kassa voor gereserveerde tickets, waar we werden doorverwezen naar een lokaal wat verderop, waar een automaat op vertoon van onze creditcard de geboekte tickets afdrukte. Met deze net afgedrukte toegangsbewijzen begaven we ons naar de ingang, waar we weer naar een ander lokaal werden doorverwezen waar de tickets werden omgeruild in een badge en waar iedereen apart nog een woordje uitleg kreeg (wat heel wat tijd vroeg en tegen dat het onze beurt was hadden we het hele verhaal al een paar keer uitgelegd gehoord tegen de mensen voor ons in de rij). Dat kan efficiënter, denk ik dan, maar bon, we zijn binnengeraakt. Verder is het ook nog een stukje wandelen van de ingang naar de palacios nazaries, zorg dus dat je goed op voorhand toekomt.

Waar parkeren?

Wij maakten gebruik van de betaalparking aan het Alhambra die goed is aangegeven bij het binnenrijden van Granada.

Waar logeren?

Wij logeerden niet in Granada zelf maar in Nerja, aan de kust (via Motril ongeveer en uur rijden). De voornaamste reden hiervoor was het aangenamere klimaat langs de kust. In de winter zijn de nachten in Granada koud, zo ondervonden wij ook toen we er ’s ochtends aankwamen.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Rondreis Andalusië – dag 2: Granada – bezoek aan het Alhambra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s