Rondreis Andalusië -dag 3 en 4: Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en is een stad vol mooie architectuur. De invloed van de Moorse overheersing is hier duidelijk zichtbaar.  De meest populaire toeristische bezienswaardigheden zijn de kathedraal en het Alcazar.

De kathedraal van Sevilla is naar verluidt de derde grootste kathedraal ter wereld en het grootste Gotische gebouw ter wereld. Ook zouden hier de stoffelijke resten liggen van Christopher Columbus, al is daar wat discussie over, want ook in Santa Domingo is er een graf van Columbus. Waarschijnlijk liggen op zijn minst een deel van de botten van Columbus in Sevilla, of anders toch die van zijn zoon.

Sevilla giraldaIMG_20151226_131700

Onderdeel van de kathedraal is de Giralda, ooit de minaret van de moskee op deze locatie, tegenwoordig klokkentoren van de kathedraal. Wie de kathedraal bezoekt kan eveneens de Giralda beklimmen.

Een zeer fijne plek in Sevilla is de Plaza de España.  Het halfronde complex werd ooit gebouwd voor de beurs van Spaans-Amerika in 1929.  Tegenwoordig bevat het halfrond afbeeldingen en kaarten van alle Spaanse provincies.  Het bevindt zich net buiten het stadscentrum en is een ideale plek om even op een bankje te verpozen.IMG_20151226_103651

We zijn in Sevilla op kerstdag en tweede kerstdag en ondervinden dat het bijzonder druk is in de stad.  Het is echt over de koppen lopen ’s avonds.  Met de kerstdagen rustig met de familie thuis, het is blijkbaar niet aan de Sevillanos besteed.  We gaan ’s avonds nog de stad in voor een klank- en lichtspektakel bij Metropol Parasol, een gigantische houten constructie boven één van de pleinen in Sevilla.  De constructie kreeg de bijnaam ‘los setos’ (de paddestoelen).

IMG_20151225_193608

We vullen ons verblijf in Sevilla met sightseeing in de stad, rondkuieren en ontspannen op het dakterras van onze hostel:

IMG_20151225_144342

Sevilla praktisch:

Waar logeren?

Wij logeerden in een privé-kamer in hostel La Flamenka.  De kamers zijn hier eenvoudig, het sanitair wordt gedeeld, maar voor wie dat niet erg vindt: de gemeenschappelijke ruimten zijn zeer gezellig ingericht en de hostel beschikt over twee grote dakterrassen (met zicht op de kathedraal – zie hierboven).

Wie een ruimer budget heeft kan bijvoorbeeld kiezen voor het 5 sterren Hotel Alfonso XIII.  We liepen er even binnen. De toiletten waren proper, dat is al iets, he.   Al heb ik het geld er niet voor over om hier te logeren, het is wel echt een prachtig gebouw.

Waar parkeren?

Parkeren in Sevilla is lastig.  Wie alleen Sevilla wil bezoeken maakt uiteraard beter gebruik van het openbaar vervoer.  Wij parkeerden onze huurauto in een ondergrondse garage in de stad.  Afhankelijk van de gekozen parking betaal je hiervoor rond de 20 euro per dag.  Voor wie het bugetvriendelijker wil is parking puente remedios een optie.  Deze ligt wat verderop en kost slechts 2.5 euro per dag.  Verder biedt parkvia de mogelijkheid om op voorhand met korting een plaats in een parkeergarage te boeken.

Waar eten?

Er zijn enorm veel tapasrestaurants in Sevilla.  Wij kozen er eentje uit in de buurt van de kathedraal: bar patanchon.

Als tussendoortje aten wij een broodje bij één van de vestigingen van keten 100 montaditos, die 100 verschillende belegde broodjes aanbieden aan 1 euro per stuk.  Achteraf las ik dat deze keten ook al een filiaal heeft in Luik en van plan is de komende jaren 40 vestigingen te openen in België.  Binnenkort dus ook dichterbij huis uit te testen.

Wij aten verder nog bij Italiaans restaurant Da Pino,  een degelijk Italiaans restaurant met zeer vriendelijke bediening, en met als grote voordeel dat het doorlopend open was en niet zoals vele Spaanse restaurants pas rond 20u-20u30 geopend voor het diner. Dat late eten is een Spaanse gewoonte waar ik nooit aan zal wennen.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Rondreis Andalusië -dag 3 en 4: Sevilla

  1. Leuk dat jullie ook deels in hostels geslapen hebben!

    Moest wel lachen met dat stuk over Columbus zijn botten, ocharme de mens, zo overal een beetje verspreid en niemand die blijkbaar nog goed weet of het nu hij of zijn zoon is 🙂

    Like

  2. Ah ja, ik vind het nog wel eens leuk om in een hostel te overnachten.
    Wat Columbus betreft vind ik het ook wel passen bij een ontdekkingsreiziger dat ook na zijn dood zijn botten wat verspreid liggen over verschillende werelddelen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s