Rondreis Andalusië – dag 5: Cadiz

Vanuit Sevilla rijden we opnieuw naar de kust, naar havenstad Cadiz.  Ik weet op voorhand niet zo goed wat te verwachten van Cadiz. Ik zag veelbelovende foto’s en de ligging van de oude stad die bijna volledig is omgeven door de zee lijkt me alvast een troef.  Als we aankomen staat er een stevige wind, maar schijnt de zon, en is een blik over de zee genoeg om mij in een positieve stemming te brengen.

cadiz2

Het pleintje waar we iets drinken (plaza San Francisco) is gezellig en als we ons naar ons appartementje begeven blijkt onze gastheer supersympathiek en behulpzaam. Cadiz maakt dus een goede eerste indruk. Die eerste indruk wordt tijdens een wandeling door de oude stad alleen maar bevestigd. Ik ben helemaal fan.

cadiz

We wandelen naar het Castillo San Sebastian, gelegen op een schiereilandje.

IMG_20151227_134105De wind waait stevig en dat zorgt ervoor dat we uitgewaaid en lichtjes gezandstraald terug de stad ingaan, maar het is een geweldige plek.

IMG_20151227_142307

We lopen vooral wat rond in de stad en snuiven de sfeer op.  Wie meer wil bezoeken kan bijvoorbeeld kiezen voor het barokke interieur van de kathedraal (cathedral nueva), het Museo de Cadiz (geschiedenis van Cadiz en schone kunsten) of de Torre Tavira (uitkijktoren met camera obscura).

Cadiz Praktisch:

Waar overnachten?

Wij boekten via Airbnb het appartement Casa Alameda.

Waar parkeren?

Wij parkeerden gratis langs de Paseo Almirante Pascual Pery, op 10 minuten wandelen van het historische centrum van Cadiz.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s