Rondreis Andalusië – dag 7: Ronda en El Torcal de Antequera

Op onze laatste volledige dag in Andalusië staan er twee dingen op het programma: een bezoek aan het charmante Ronda en een wandeling in natuurgebied El Torcal de Antequera.

Ronda is het meest bekend voor de Puente Nuevo, de brug, gebouwd over een diepe kloof, die de twee delen van de stad met mekaar verbind.

Veel van de huizen hier zijn, net als in de meeste omliggende dorpen, wit geschilderd.  Ronda is een zeer aangename stad om wat rond te wandelen.  Er is verder nog een arena voor stierengevechten, maar daar ben ik geen fan van, en er zijn een paar kleine musea.

Vanuit Ronda rijden we langs rustige wegen naar Antequera, waar zich, op 13 km van het centrum, natuurgebied El Torcal de Antequera bevindt.  Het is een stevige klim naar boven tot bij het bezoekerscentrum, waar ook de parking is.  We rijden met de auto naar boven, al bedenk ik me dat fietsen hier misschien wel leuker zou zijn.

IMG_20151229_152954IMG_20151229_153800

Er zijn hier meerdere wandelmogelijkheden, waaronder een bewegwijzerde route met groene wegwijzers van ongeveer 45 minuten en een gele route die in ongeveer 2 uur kan worden gewandeld.

 

We zitten hier in de bergen, het weer kan dus snel omslaan.  Bij onze aankomst is het zonnig, als we vertrekken zijn er donkere wolken komen opzetten, die we weer achter ons laten als we verder afdalen naar de kust.

IMG_20151229_161118

Vanuit El Torcal rijden we verder naar onze laatste overnachtingsplaats van deze week.   Het hotel bevindt zich iets buiten het centrum van Malaga, een bewuste keuze om morgen snel op de luchthaven te geraken. Het verkeer in Malaga is hectisch en de instructies van onze GPS soms wat verwarrend.  We rijden nog twee keer verkeerd (eerst rijden we vanop de ring de stad in in plaats van de stad uit te rijden, en dan gaan we per ongeluk terug de ring op in plaats van ervan weg te rijden).

Hotel Posadas de España Malaga is een ketenhotel met weinig persoonlijkheid, niet echt een aanrader.  Eten doen we in een pitabar in de buurt.  Er is pita, er is falafel, en -vooral- de keuken is open als we om 19u30 een plek om te eten zoeken (wat voor veel Spaanse restaurants nog te vroeg is), iedereen tevreden dus.

De dag nadien vliegen we vanuit Malaga terug naar huis.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Rondreis Andalusië – dag 7: Ronda en El Torcal de Antequera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s