Met de auto naar Amsterdam en goedkoop parkeren dankzij Park and Ride

Zondag waren wij een dagje in Amsterdam.  Het was een heerlijke dag. Ik maakte zelf weer eens geen enkele foto, maar vond gelukkig wel een mooie op unsplash.   Het zag er exact zo uit, maar dan zonder bladeren aan de bomen.

amsterdam2

  • We gingen lunchen bij Lavinia Good Foods: gezellig, veganvriendelijk en midden in het centrum.
  • We bezochten het Rijksmuseum.  Eindelijk de Nachtwacht van Rembrandt eens in het echt gezien.  Verder is ook Het Melkmeisje van Vermeer één van de topstukken uit de collectie, maar die bleek dan weer op uitstap naar het Louvre.
  • We genoten van het mooie weer en keken naar de voorbijlopende Amsterdammers in het Vondelpark
  • We liepen langs de grachten (ons haar los in de wind)
  • We herkenden Amsterdam aan de geur op straat
  • We gingen Thais eten, kwestie van al wat in de sfeer te komen voor onze volgende reis
  • We ergerden ons aan het taalgebruik van een paar tieners op de tram

Amsterdam is goed met de trein te bereiken, maar van waar wij wonen is de auto toch een pak sneller.  Parkeren in het centrum van de stad is duur maar daar valt een mouw aan te passen: gebruik maken van Park And Ride.  Parkeren in een parkeergarage langs de rand van de stad kost dan maar 1 euro en je kan met het openbaar vervoer zo naar het centrum.  Wij kozen voor de park and ride aan het Olympisch Stadion, van waar tram 16 ons naar het museumplein bracht en ’s avonds van op de Dam weer terug.  Omdat goedkoop parkeren op deze manier wel erg eenvoudig wordt besloot men om het toch ietsje moeilijker te maken en hangt er een hele procedure aan vast.

Het werkt als volgt:

  • Je rijdt de park and ride parking op via de juiste inrit (er is één slagboom waar je een park and ride-ticket krijgt, aan de andere twee niet).  Wie zich hier vergist betaalt de volle pot.
  •  Je gebruikt het openbaar vervoer om naar de stad te reizen en ook om weer terug te komen.  Wie beslist te voet te gaan komt niet in aanmerking en betaalt de volle pot (sportief zijn is toch niet altijd zo’n goed idee).
  • Je rekent binnen het uur af aan de juiste betaalterminal en betaalt maar 1 euro.  Wij dachten slim te zijn en niet in de rij te moeten staan en gingen naar een andere terminal die ons tramticketje niet kon lezen en ons toch nog 23 euro wou aanrekenen.  Toch niet zo slim en wij maar mooi terug naar de eerste terminal.

Een goed systeem, vind ik het. Voordelig en praktisch voor wie met de auto naar Amsterdam komt, al had het gerust wat gebruiksvriendelijker gemogen.

 

Advertenties

10 gedachtes over “Met de auto naar Amsterdam en goedkoop parkeren dankzij Park and Ride

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s