De straatkip

“Help mee om de kippenproblematiek in te dijken!” Zo luidde de titel van een bericht in de gemeentelijke nieuwsbrief die we in maart in onze bus kregen.

kip

Onze gemeente blijkt last te hebben van een kippenproblematiek.  Toevallig – of niet zo toevallig-  was het mij enkele dagen voordien al opgevallen dat er een thuisloze kip in onze buurt rondhing.

Vroeger hadden we hier vooral konijnen.  Ze zaten overal: op de straat, in het gras, in de mensen hun tuin,..  Liep of reed je enkele jaren geleden door onze buurt dan zag je langs alle kanten konijnenstaartjes opwippen en zich uit de voeten maken.  Ze liepen vaak opgejaagd een heel eind voor de auto uit, niet beseffende dat ze veel sneller in veiligheid zouden zijn als ze een hoek van 90 graden zouden maken en ergens in een tuintje zouden gaan uitrusten.  Maar plots waren de konijnen er niet meer.  Was er een konijnenziekte, werden ze door iemand uitgeroeid of verhuisden ze met zijn allen naar een rustigere plek? Ik weet het niet.

Maar nu hebben we dus een kippenproblematiek.  De kip uit onze straat zit al eens ergens in een tuin, of op het braakliggend terreintje achteraan in de straat.  En ik zag ze ook al vaak in de buurt van de kippenhokken van enkele van de buren, toch op zoek naar wat gezelschap.

In het artikeltje in de nieuwsbrief wordt gemeld dat alle middelen worden ingezet om de dieren te vangen en het probleem in te dijken.  Verder wordt er opgeroepen ze niet te voederen, want daarmee worden ratten en muizen aangetrokken.  Ik zou niet durven.

De foto bij dit artikel is een foto van pexels.com.  Onze straatkip liet zich namelijk niet zo gemakkelijk fotograferen.

Advertenties

2 gedachtes over “De straatkip

  1. Wat een grappig logje. Hopelijk komt de straatkip snel terecht. Dat van die konijntjes brengt me ook terug naar m’n eigen (kinder)tijd. Telkens we van m’n grootouders terugkwamen (meestal was het dan al donker), huppelden er in het naburige bosje in m’n ouders’ straat ook telkens vrolijk konijntjes rond. Inderdaad herkenbaar aan hun witte staartjes. Met een warm gevoel komen lezen, Greet.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s