Mijn pacsafe-heuptas

Ik ga graag op reis en ik maak mij niet al te snel veel zorgen.  Maar er zijn dingen die een mens liever niet wil meemaken en zeker niet ver van huis.

Ziek worden is er zo eentje.  Vroeger was ik daar nonchalanter in maar tegenwoordig vertrek ik niet meer naar het buitenland zonder een goede reisverzekering.

Iets anders waar ik voortdurend voor op mijn hoede ben is bestolen worden.  Aangifte doen bij de politie, naar de ambassade voor een nieuw paspoort: ik maak het liever niet mee.

Voor als het toch zou gebeuren zit er altijd een kopie van mijn belangrijkste reisdocumenten ergens in mijn bagage en nog eentje ingescand in mijn e-mailbox.  Maar voorkomen is beter dan genezen, en dus ben ik op één en ander voorbereid. Het zal niet zo snel gebeuren dat een doordeweekse pickpocket in een drukke stad met mijn geld gaat lopen.  Gaan zwemmen is wat dat betreft mijn zwakke plek.  En als ik ooit word bedreigd geef ik zonder enig protest al mijn bezittingen af.  Maar ongezien dingen uit mijn zakken laten stelen, dat hoop ik toch wel te kunnen vermijden.

Toen ik veel alleen reisde zorgde ik ervoor mijn bezittingen te spreiden: een portefeuille met wat zakgeld en één betaalkaart in een schoudertas, een andere bankkaart, de grote bankbiljetten en mijn paspoort in een money belt onder mijn kleren. En dan zat er ergens in mijn rugzak nog een geheim, ingenaaid zakje met genoeg geld om een noodgeval te overbruggen.

Die money belt heb ik al een tijdje niet meer gebruikt, dat wordt als het warm is al snel zo’n zweterig gedoe.  De afgelopen jaren koos ik steeds voor een schoudertas die ik gekruist over mijn lichaam droeg en die ik op drukke plaatsen nog eens extra vast hield.

Maar er is een nadeel aan een schoudertas: ik krijg snel last van mijn nek en schouders als er een gewicht rust op één van mijn schouders (zelfs al is het maar een lichte schoudertas). En dus besloot ik vorig jaar een heuptas te kopen.  Ik wou geen gewone heuptas met de sluiting achteraan omdat mij dat wel heel gemakkelijk lijkt voor pickpockets.  En zo kwam ik uit bij de pacsafe heuptas.  Pacsafe is een merk dat zich specialiseert in anti-diefstal-tassen, en voor de plekken waar ik het afgelopen jaar op vakantie ben geweest waren de beveiligingen misschien wel wat overdreven, maar eigenlijk vind ik al die anti-diefstal-snufjes ook gewoon wel leuk.

heuptas

Mijn heuptas is voorzien van:

 • een roestvrijstalen kabel verwerkt in de heupband zodat deze extra stevig is en niet kan worden doorgesneden
 • een sluiting die vooraan zit, grotendeels verborgen en met een extra slot erop (een soort van kinderslot)
 • ritssluitingen die extra kunnen worden vastgemaakt aan een haakje en vervolgens ook nog min of meer verborgen zitten
 • een roestvrijstalen ‘bag slashers’ beveiliging in visnetmotief verwerkt in de stof zodat deze niet kan worden doorgesneden
 • een materiaal dat bepaalde frequenties blokkeert zodat geen persoonlijke gegevens kunnen worden gestolen van chips in paspoort en credit card

Niet allemaal echt nodig, maar ik ben nu toch wel gerust als ik in een drukke stad rondloop.

PS Zo’n heuptas niet het meest elegante accessoire ooit, maar bon, een mens kan niet alles hebben.

Advertenties

10 gedachtes over “Mijn pacsafe-heuptas

 1. Oef, ik ben blij dat ik iemand verstandig “tegenkom” die niet zonder bijstandsverzekering op reis gaat 😀😀.
  Wij zijn zelf ook altijd zeer voorzichtig, maar dat komt wss ook omdat ik beroepshalve zoveel mensen zie die dat niet zijn en dan steevast bestolen of bedrogen worden. Helaas mogen we niet te dikwijls meer geloven in de “goedheid” van alle mensen en zeker op reis niet.
  Ik vind je maatregelen dus niet overdreven!

  Liked by 1 persoon

  1. Ik heb een tijdje als reisleiding in het buitenland gewerkt. Als onze gasten daar in het ziekenhuis belandden ging ik wel eens op bezoek. Ik heb daaruit onthouden welk verschil een goede reisbijstandsverzekering dan kan maken. En hoeveel verschil er is tussen ziekenhuizen. En dat waren dan nog Europese bestemmingen, he, je moet niet vragen hoe dat buiten Europa is.

   Liked by 1 persoon

 2. Die heuptasjes vind ik ook een veilige optie. Ik gebruikte ze al toen ik m’n eerste festival ervaring opdeed tijdens m’n jeugdjaren. Een goede zaak, vind ik, dat dat nog steeds bestaat al zijn ze steeds moeilijker te vinden (ik ben nog zo’n klassieke die eerder iets in een winkel gaat kopen – ik wil altijd eerst zien wat ik koop 😉 ). Op reis neem ik er doorgaans ook altijd een mee (van Samsonite) en die gaat al jaren mee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s