Over mij

Ik ben Greet, 42 jaar oud.

Reizen (ver van huis maar ook dichtbij) was lange tijd zonder twijfel de grootste passie in mijn leven. Ik raakte gebeten door de reismicrobe toen ik na mijn studies een maand ging rondtrekken in Mexico. Ik wou de wereld zien en koos daardoor ook een tijdje voor een job in het buitenland. Ondertussen ben ik een pak huiselijker geworden maar voel ik me nog steeds op mijn best als ik af en toe een nieuwe plek kan ontdekken.

Op professioneel vlak startte ik ooit als informaticus, maar koos ik al snel voor een job in de toeristische sector, eerst als reisleidster, later in de hotelbranche. Momenteel houd ik mij vooral bezig met het uitbouwen van mijn zelfstandige praktijk als massage-therapeute.

Ik heb een zwak voor dieren.  Als er geen praktische bezwaren waren zou ik het liefst in een huis vol dieren wonen.  En als mijn man niet allergisch was voor katten zou de meerderheid daarvan katten zijn.  Ik besloot toen ik 21 was om vegetarisch te gaan eten. Sinds 2015 eet ik meer en meer volledig plantaardig.

Ik woon momenteel in een dorp in de Antwerpse Kempen. Ik woon er samen met mijn man, stiefzoon (voor de helft van de tijd) en hond Sam. Het is er goed wonen, maar toch ligt mijn hart nog altijd net iets meer in de stad.  De kans is dus reëel dat er ooit nog een verhuis komt.

Thema’s als een ecologische levensstijl, fairtrade en bewust consumeren liggen me nauw aan het hart, al ben ik in de toepassing ervan op mijn eigen leven niet geweldig consequent, en soms een beetje onwetend.

Ik beschouw mezelf als een HSP (Hoog Sensitief Persoon). De grootste uitdaging in mijn leven bestaat erin mezelf in evenwicht te houden. Nieuwe dingen ontdekken en tegelijkertijd genoeg rust inbouwen. Vertrouwen opbouwen en tegelijkertijd genoeg uitdaging behouden.

Toen ik mijn blog startte dacht ik er in de eerste plaats reisverslagen op kwijt te kunnen. Gaandeweg ontdekte ik het plezier om ook over andere onderwerpen te schrijven.  Ik beschouw mijn blog als mijn eigen speelterrein, er is (voorlopig) niet echt een blogplan.  Begin 2017 startte ik een tweede blog, ripozo, een blog over massage, ontspanning en gezondheid in de brede zin van het woord.

Wie dat wil kan mijn blog volgen via bloglovin’

“If you want to know where your heart is, look where your mind goes when it wanders”

Advertenties

3 gedachtes over “Over mij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s